вторник, ноември 21, 2017
Начало Спорт 7 млн. лв струва обновяването на зала Асикс Арена

7 млн. лв струва обновяването на зала Асикс Арена

0
884

Ремонтът на новооткритата зала „Асикс Арена“ струва 7 млн. лв. Бившата зала „Фестивална“ е значително обновена.

От инвестираната сума 4 милиона са средства на „Академика 2011“ и 3 милиона лева са отпуснати по договор за енергийна ефективност.

На официалното откриване на реконструираното спортно съоръжение присъстваха министъра на спорта Красен Кралев, лекоатлетките Ивет Лалова и Габриела Петрова, президентът на федерацията по лека атлетика Добромир Карамаринов, вицепрезидентът на волейболната централа Любо Ганев.

Съоръжението беше открито от министър-председателя Бойко Борисов.

Новото име на залата е „Асикс Арена“,а договорът за спонсорство с „Асикс“ е за 6-годишен период. Фирмата ще подпомага издръжката на залата със 100 000 лева годишно.

Към момента капацитетът на залата е увеличен до 2270 седящи места. Ако в нея се провеждат мероприятия като концертни и културни събития, тя може да побере до 6000 души.

В залата има и нова лекоатлетическа писта с 4 коридора и пълен комплект уреди за лека атлетика. „Асикс Арена“ ще е домакин на първото си състезание на 13 януари. Планувано е залата да посрещне и всички държавни първенства по лека атлетика, а на 10 февруари ще има Балканиада за юноши и девойки до 20 години.

 

/бтв


Facebook коментари

comments

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here