Няма спирка! Татяна Дончева се накара на водещата Мира Иванова, нахока и президента

0
1129

Посещението на Борисов в Турция  е чист пиар. България е политически капацитет само в собствените си очи, само в тях може да изглежда като държава, която ще играе геостратегическа роля. Външно показва, че любителите на туризма и  екзотиката са на ключови позиции. Да различаваме възпитания човек, от разбирач на външна политика. Аз не бих поела функция във външно, защото това е много висока топка. Външната политика е дадена на лаици. Това заяви Татяна Дончева по Нова телевизия.

„Къде сте видели държави с външни министри на два петъка?”, скара се Дончева на водещата Мира Иванова.

Устата бивша депутатка заяви, че от доста години в България живеем в пиар реалност. Всяка агенция и министерство си има пиар и този пиар се занимава с хвалене на началника. Парите за медии идват от  държавните институции.

„Какво като Борисов се срещна с Меркел и Макрон? Борисов има достатъчно външни контакти, за да може неговите съветници да му осигурят тези срещи. За паралел, президентът Радев отива на посещение и не се среща с никого. Среща се с президент, който си отива след 10 дни. Както бяха неподготвени за посещението в Рим със състава на църквата”, продължи тя.

„Бойко на външен вид ще го докара. България няма такава роля в геополитиката, защото няма изпълнители. Външният министър трябва да е сериозен външен дипломат, продължи да се пали Дончева. – Турска, руска и  американска намеса винаги е имало в нашата политика. Трябва фина намеса от наша страна.“

 „Медиите на Пеевски ни създават проблем, защото езикът там е ужасен. С този език, тъй като прокуратурата ги използва като проводник за идеите си, може да прочетете ужасни неща. Нападките срещу Лозан Панов не са само долни и недостойни. Те обиждат българина като един възпитан човек. Българинът не разбира необходимостта от съдебна реформа”, заяви още тя.

По повод  поканата и за тържеството по повод юбилея на Симеон II, Дончева заяви: „Отидох да благодаря на Симеон, за това че ни научи, че взаимното уважение е императив в политиката. След него балканизирахме нравите”, завърши устата Дончева.

pik.bg


Facebook коментари

comments

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here