Наим вече се усмихва, Ердоган до леглото му (СНИМКИ)

0
896

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган посети Наим Сюлейманоглу в болницата, където най-великият щангист в историята се възстановява от трансплантация на черен дроб. Местните медии разпространиха първите снимки на трикратния олимпийски шампион след хоспитализирането му заради тежка цироза.

На кадрите се вижда, че пациентът не само е контактен и разговаря, но дори се и усмихва!

Според информацията Ердоган се е запознал в детайли със състоянието на Сюлейманоглу и е провел обстоен разговор с лекарския екип, извършил животоспасяващата операция. Срещата му с Наим е продължила около 20 минути. Легендата във вдигането на тежести е изразил своята признателност за съдействието на държавните институции.

Самият Ердоган и премиерът на страната Бинали Йълдъръм следяха отблизо здравословното състояние на родения в българското село Птичар бивш щангист. Те поддържаха непрекъсната връзка с лекарите от клиника „Мемориал“ в Истанбул.

В петък Джобния Херкулес претърпя 8-часова операция. Донор стана негов приятел, който пожела анонимността му да бъде запазена. Стотици доброволци, включително и хора от България, бяха готови да дарят от черния си дроб.
/бтв

Facebook коментари

comments

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here