ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В dailypress.bg! Пребиват зверски деца в кризисен център „Вяра, Надежда и Любов“ в софийския кв. „Надежда“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

0
15773
Снимка: Новините на Информационна агенция "Дейли Прес" TV.

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

„Вързваха го с лепило. Аз избухнах и им казах да спрат. Не можах да издържа и се разревах“!

14-годишно момче е било зверски пребито в кризисен център „Вяра, Надежда и Любов“ в София. Младежът бил заключен в празна стая, завързан и налаган от служители, а момчето веднага след това бяга от центъра, и отива в софийския квартал „Орландовци“, научи първо „Дейли Прес“ от свой източник в квартала.


Малкия Б. Л. е настанен близо половин година в център „Вяра, Надежда и Любов“. Той твърди пред бивша възпитателка, че е ставал свидетел на нехуманно отношение спрямо непълнолетни деца и липса на експертна медицинска помощ поради забрана. Преди два месеца именно той бяга от Центъра за деца и отива в циганското гето в „Орландовци“.

„През първия месец бяха сравнително добре нещата. Децата трябваше да се адаптират към центъра. В един момент започнаха да се проявяват по-сериозни проблеми“, разказва бивша възпитателка пред екип на „Дейли прес“.

„Ние нямам нужда от лекар. Не е предвидено в центъра да има такъв, но по закон сме задължени при всеки сериозен здравословен проблем, криза или друга неочаквана ситуация, да се обадим на Спешна помощ. Това ни бе забранено от управителя на центъра Ивайло Йосифов. Тя твърди още, че лекарите не желаят да се занимават с децата“, добавя възпитателка на име Т. П., която вече не работи в „Вяра, Надежда и Любов“.

Поредната криза на агресия не закъсняла, разказвал Б. Л. 16-годишно момче започнало да удря персонала и да крещи в центъра. Лекар обаче отново не бил потърсен.

„Освободиха една стая. Сложиха матрак на земята и заключиха вътре детето. Вместо да се успокои, то започна да крещи още повече, опита се да разбие вратата. Тези нехуманни методи са отдавна отречени“, коментира още скандално възпитателката. Тя твърди, че се е стигнало до побой над 17-годишното момче, а целта била той да се успокои.

„Вързваха го с лепило. Аз избухнах и им казах да спрат. Не можах да издържа и се разревах“, споделя възпитателката със сълзи пред екипа ни.

ОЧАКВАЙТЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО В „ДЕЙЛИ ПРЕС“ СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ ЗА ЦЕНТЪРА В КВ. „НАДЕЖДА“!Снимка: Чавдар ТАШЕВ, ФОТОРЕПОРТЕР НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ „ДЕЙЛИ ПРЕС“ – София

Снимка: Чавдар ТАШЕВ, ФОТОРЕПОРТЕР НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ „ДЕЙЛИ ПРЕС“ – София

Снимка: Чавдар ТАШЕВ, ФОТОРЕПОРТЕР НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ „ДЕЙЛИ ПРЕС“ – София

Снимка: Чавдар ТАШЕВ, ФОТОРЕПОРТЕР НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ „ДЕЙЛИ ПРЕС“ – София

Снимка: Чавдар ТАШЕВ, ФОТОРЕПОРТЕР НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ „ДЕЙЛИ ПРЕС“ – София


Facebook коментари

comments

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here