ИЗВЕСТНА ЖУРНАЛИСТКА ИЗРИГНА: Защо никой не защити Ива Николова, осъдена на 40 хил. лв. от Томислав Дончев за два въпроса?

0
9172

Срамно е за журналистите, че никой не защити Ива Николова, която бе осъдена на 40 хил. лв. от Томислав Дончев за два въпроса! Това обяви журналистката Соня Колтуклиева по телевизия БИТ. Тя гостува в предаването “ Мисия България LIVE „заедно с водещата от ПИК TV Ива Николова, за да коментират свободата на словото. По този повод Колкуклиева заяви, че истински репресираните журналисти като Николова, не са били защитени

„Нея я осъди вицепремиерът Томислав Дончев за два въпроса. Но никой тогава не я защити! А че някой бил погледнат накриво, се прави протест. Затова и не отидох на този протест, въпреки че ме питаха много колеги. Мен ми проверяват сметките и ме преследват, има осъдени колеги, но не те са на протеста, а някакви други“, заяви Колтуклиева.

Двете коментираха и вътрешно-политическата обстановка в страната. Попитани дали очакват да се разбута управляващата коалиция, Ива Николова коментира: „Няма да се разбута коалицията. Нашата махленщина ни пречи да виждаме важните тези, които са на дневен ред. ДПС занимава европарламента с патриотите от първия момент на управлението, но тезата им не издържа.“ 

Николова посочи, че би се подписала на празен лист, че всички скандали около властта ще спрат с настъпването на европредседателството.

Журналистката коментира и случая с измамника от Фейсбук, представил се като Александър Николов. „Измамникът Александър Николов е бил е задържан в Русе преди 5 години. Не е неизвестен, а е известен. Цивилни са го хванали“, добави Николова.

„Когато са го хванали, хората са били цивилни. Те са го закарали в полицията. Тогава пак е ставало въпрос за измами“, сподели още Николова и добави, че скоро в ПИК ще има разтърсващи материали по темата.


Facebook коментари

comments

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here