БСП настоява за оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов

0
882

БСП поиска оставките на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов. Причината – документалният филм на Елена Йончева за оградата по границата с Турция и съмнения за корупционни схеми и покровителстване на каналджийството.

Ситуацията в оградата на българо-турската граница не касае само темата за националната сигурност на страната, но най-вече корупцията.

„200 млн. лева от хората са изсипани там, а видяхме в какво състояние се намира. По-важно има свидетели, чухте свидетел – служител, който говори за организирани канали за трафик. Той говори за плащане до високи равнища в държавата. Затова искаме незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и Валери Симеонов“, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

„Ще намерим всички способи на правото – българското и европейското, да гарантираме на този човек защитата му като защитен свидетел и неговото свидетелстване по тези факти“, увери Нинова.

Депутатите от БСП искат също премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан след коментара му, че в парламента има депутати, които се занимават с наркотрафика.

/дарик


Facebook коментари

comments

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here